Aardrijkskunde

Uit de schoolkrant

Aardrijkskunde of geografie wordt tegenwoordig wel opgevat als een verzamelnaam voor een aantal min of meer zelfstandige wetenschappen.

Aardrijkskundetest Weersatellieten geven een beeld van de bewolking van boven af. Het uiterlijk van Nederland verandert razendsnel, onder andere door VINEX-wijken. Soortgelijke mogelijkheden biedt Andes Interactief. Shortsea Shipping een aantrekkelijk, filevrij, alternatief. MapQuest levert kaarten tot wijkniveau en een routeplanner. Op dit thema zijn veel variaties mogelijk gebleken, zoals ook Calendar Zone laat zien.

Groote Peel in de driehoek Asten, Meyel en Nederweert. Verschaft onder andere informatie voor het maken van werkstukken. Energie Algemene inleiding met verschillende links. Eindhoven Airport Met het laatste nieuws over ambitieuze nieuwbouwplannen. Droogmakerij de Beemster op werelderfgoedlijst van Unesco. Hierop grijpt de specialisering in enerzijds fysische geografie en anderzijds sociale geografie terug.

Lemmer Het oudste en nog werkende stoomgemaal van Europa. Rivieren Een plan van het Wereld Natuur Fonds om langs de grote rivieren de natuurlijke omstandigheden te herstellen. Monchengladbach, Keulen en Aken, bezig met de winning van bruinkool. De meteorologische achtergrond van de ramp wordt uitvoerig belicht door het KNMI. Zij laten zien in welke mate de warmte van de zon wordt weerkaatst door het aardoppervlak. Waarom mensen uit Nederland emigreren en niet te vergeten waarhéén.

Advertenties