Wetenschappen

Uit de schoolkrant

Bio-medische wetenschappen kun je niet in deeltijd studeren.

Hbo Medischtest Je moet dan wel kunnen aantonen dat je tijdens je hbo-opleiding voldoende biologie, natuurkunde en scheikunde hebt gevolgd. Overigens was ik niet sterk in wiskunde maar de wil om het te halen was erg groot. Bio-medische wetenschappen kun je niet in deeltijd studeren. Dit is mijn ervaring van 1,5 jaar informatica studeren hier in Nederland. Mijn conclusie is dat je het aankan als je maar wilt, ik wilde het ook graag hoewel maar 4 uur wisk gehad. Hoewel ik nog nooit echt geprogrammeerd heb veel voorkennis heb ik dus niet, lijkt dit mij wel een boeiende richting.

Als je voor het echte werk wil gaan kan ik je informatica aan univ in gent aanraden. Wat programmeren betreft, ze starten echt wel bij het begin, maar gaan er stevig tegenaan en leggen de logica uit hoe je moet denken om een probleem aan te pakken. Hierdoor kun je de opleiding in een kortere tijd afronden. Doordeweeks volg ik ongeveer drie ŗ vier dagen colleges.

In zoín geval moet je niet bij de pakken neer gaan zitten. Ik hoopte toch ook dat je er zonder voorkennis kan aan beginnen. Hoe dan ook, ik weet dus niet in hoeverre dit overeen komt met de informatica opleiding in BelgiŽ. Nog een laatste punt; als informaticus ben je vooral opgeleid om de problemen van anderen op te lossen, dus een sociaal mens zijn is hier zeker en vast een pluspunt; wie graag zijn werk doet doet het nu eenmaal ook beter.

Advertenties