Ramadan

Uit de schoolkrant

De ramadan valt ieder jaar elf of twaalf dagen eerder.

Ramadan Kalendertest Ramadan is de gezelligste maand van het jaar en geeft vastenden een gevoel van verbondenheid. Men bidt om regen in de hoop op een vruchtbaar jaar. De ramadan valt ieder jaar elf of twaalf dagen eerder. Men belijdt zijn eigen en gemeenschappelijke zonden.

Ook mag de orthodoxe jood geen leren schoenen dragen. De dag van de sangha en het einde van de regentijdretraite. Met Soekkot bouwt men in de tuin of op het balkon een soekka, een simpel hutje. Het bewust eten, drinken of roken tussen de ochtendschemering en zonsondergang. Zo laat hij zien dat hij de heiligheid van de aarde respecteert. Op Jom Kippoer is het verboden om te eten en te drinken, zich te wassen en seksuele omgang te hebben.

Van oorsprong het feest van de rooms-katholieke heilige Franciscus van Assisi. We hebben de vraagbaak veranderd om sneller te kunnen werken. Ze leefden in hutjes van loof en bladeren en sliepen nog net niet onder de blote hemel. In deze stellingen protesteerde hij tegen de bestaande leer in de rooms-katholieke kerk. Rein is na de menstruatie en nadat de kraambloeding is gestopt.

Advertenties