Volwassenen.

Uit de schoolkrant

Een depressie bij kinderen en jongeren verloopt anders dan bij volwassenen.

Kinderen Assertiviteitstrainingtest Zelf zou ik pas bij zeer ernstige klachten naar de huisarts gaan. Pubers kunnen zeer wisselvallige buien hebben en zijn vaak onvoorspelbaar. Ik vind de vraag erg beperkt, evenals de antwoorden. Als de depressieve stemming langer aanhoudt, zou ik zeker om advies vragen bij de huisarts of een andere deskundige op dat gebied. Ik weet inmiddels uit ervaring ik ben jeugdagent bij de politie dat pubers, tieners en jonge volwassenen wel degelijk diep in de put kunnen zitten en hier goede professional hulp bij willen hebben.

Overigens zijn er ook heel duidelijk aanwijsbare oorzaken voor kinder-depressies waar je als ouder niets aan kunt doen. Met name jongens laten vooral negatief gedrag zien, zoals agressief gedrag, prikkelbaar gedrag en humeurig gedrag. Zelfs baby's kunnen tekenen van depressie vertonen. Laat je niet weg sturen als ze met het standaard antwoord komen dat er niks aan de hand is. Op die manier kun je zelf onderscheid maken tussen een dipje of een mogelijke depressie. Vaak heeft het kind minder eetlust, slaapt het slecht en is het dus moe.

Wanneer je als ouder signaleert, adviseer ik door praten en veel vragen te stellen er achter te komen wat er scheelt. Daarnaast wordt de emotionele ontwikkeling tijdens de puberteit m. Bel daarom Peet's Verhuis Service ook voor flat, woning en of kantoor. Het kind voelt zich vaak waardeloos en is meer dan normaal bezig met de dood.

Advertenties