Resultaten

Uit de schoolkrant

Een klas krijgt de resultaten van een proefwerk wiskunde terug.

Wiskundetest Een klas krijgt de resultaten van een proefwerk wiskunde terug. Vijf worpen met een dobbelsteen geven v, w, x, y en z ogen. Heb je een leuke wiskunde puzzel of een mooi vraagstuk gevonden en wil je die met ons delen? Post het hier. Geen van de leden heeft zowel een bouvier als een retriever. Dossier over de levens van bekende en minder bekende wiskundigen.

Heb je een leuke tutorial of heb je een leuk trucje gevonden, post het hier. Op elke kaart is een positief geheel getal kleiner dan 2008 geschreven. Vierbergen naar Achtenaar over de brug zo klein mogelijk is. Dan heeft Jan 1 gulden, Piet 2 gulden en Gerrit 3 gulden. Een gang die 2m breed en 3m hoog is maakt een haakse hoek. Post hier je eigen nieuws, klein nieuws is hier groot en groot nieuws is hier klein.

Professor Henk Visser geeft zaterdag 1 december in het Mondriaanhuis te Amersfoort een lezing over wiskundige transformaties in het Stabat Mater van Pergolesi. Hij loopt 100 meter verder, dan is de telegraafpaal weer precies 130 meter van hem af. De Babyloniërs telden daarentegen tot zestig en dat zien we nu nog steeds. In de database van WisFaq staan op dit moment meer dan 20. Kennislink biedt een unieke database met meer dan 5000 artikelen, dossiers, links en multimedia. Harm, die de automaat moet testen, begint met 19 kwartjes en 94 dubbeltjes.

Een kynologenclub telt 40 leden; ze hebben allemaal op zijn minst één hond. Hij wisselt net zo lang geld tot het wisselen niet meer mogelijk is. Tot tien tellen is ongeveer het eerste dat je leert. Dit is de plek voor onzin, off-topic gebrabbel en idiote moppen. Wij proberen dan te regelen dat je op een school in de buurt mee kan doen. De zes zijvlakken van een kubus denken we ons oneindig voortgezet.

Bij het slot van een reünie neemt iedereen van iedereen afscheid. Aan de toeschouwer de taak vast te stellen wie liegt en wie niet. Er zijn uiteraard een aantal kinderziektes te verwachten. Een rijtje opeenvolgende natuurlijke getallen; het zijn er meer dan twee, maar minder dan tien. In de vermenigvuldiging 17 x 23 = 408 is precies één cijfer verkeerd typefoutje.

Advertenties