Handreiking

Uit de schoolkrant

Ik hoop dat dit een kleine handreiking was tot classes in PHP.

Php Classestest In zo'n geval is het handig om de attributes op te vragen. Include het bestand en maak een nieuwe instance aan. De member is toegankelijk in de class als mede buiten de class. Een aparte vorm en is een mix van public en private. De member mag alleen maar in de classdeclaratie zelf worden aangepast. Logisch toch? Want er zijn ook vele auto's, bomen en mensen.

Je maakt een object aan die de functionaliteiten van de class bevat. In ons voorbeeld gebruiken we de constructor om het merk en de kleur in te vullen. We hebben dus 6 members, waarvan er één als public is gedefinieërd en de overige als private. Ik zet voor ieder object, class of variabele een letter die aangeeft wat voor type het is. Daarnaast heb ik ook een probleem dat mijn netdebugger niet wil werken. Vervolgens staan er een aantal methodes om de private variabelen weer te geven of aan te passen.

Je kunt hiermee alleen de public methodes aanroepen. Om het regeneffect te kunnen maken moest ik echter nog wel van de html opmaak tekens af zien te komen. Dan moeten er nog een aantal dingen meer aangepast worden aan de CSS, maar ik weer nu hoe. Dit zijn dus de variabelen die in heel de class gebruikt kunnen worden en desnoods ook nog buiten de class. Mijn advies is om deze na te zien en goed in te vullen. De werking van de methods spreken vrij voor zich zelf, dus dat laat ik even voor wat het is. Het heeft in ieder geval te maken met het feit dat ik gebruik maar van een externe class. Je kan ook meerdere objecten van dezelfde class maken.

Advertenties