Richtingkeuze.

Uit de schoolkrant

In klas tl 2 doen de leer-lingen een richtingkeuze.

Beroepen Keuzetest De mening van twee loopbaanadviseurs over beroepskeuzetesten en dergelijke op Internet. Direct aan het begin van het laatste examenjaar vinden al gesprekken plaats over de definitieve toekomstplannen van de leerlingen. In klas tl 2 doen de leer-lingen een richtingkeuze. De mentor, daarbij gesteund door de decaan, begeleidt de leerlingen met name ook bij het kiezen van vakken. In het lesrooster is een wekelijks mentoruur opgenomen, waarin de mentor, daarbij gesteund door de decaan, de klas of de leerlingen individueel helpt bij het keuzeproces en spreekt over de studieresultaten. De leerlingen worden op de hoogte gesteld van de wensen en eisen van de vervolgopleidingen in het MBO.

Beroepskeuzetest NTIWelk beroep past bij jou? Een professionele en onafhankelijke beroepskeuzetest. De leerlingen die van tl 4 naar havo 4 willen overstappen krijgen eveneens te horen aan welke eisen ze moeten voldoen. Wat vinden loopbaanadviseurs van een beroepentest?Tips voor het kiezen van een beroepentest.

De test bestaat uit 70 vragen en kost je 5 minuten tijd. Voor veel opleidingen sluit de inschrijving namelijk al in de maanden december, januari of februari. De test geeft een duidelijk advies welke banen en functies geschikt voor je zijn.

Advertenties