Evaluatiegesprek.

Uit de schoolkrant

Na afloop van de training is er mogelijkheid tot een evaluatiegesprek.

Sociaal Vaardigheids Trainingtest Als laatste wordt het huiswerk voor de volgende week besproken. Ze worden gestimuleerd om deze te laten zien aan hun ouders en hierover te praten. Uw kind vaardigheden leren die het hem of haar makkelijker maken om met anderen om te gaan en zichzelf te waarderen. Voorwerpen in de kring, evenveel als er deelnemers zijn. De stijl van de huiswerkboekjes, de kaartjes met de leerpunten en de pictogrammen zijn aangepast aan de huidige tijd. Als er rollenspellen in de cursus zitten, waarbij deelvaardigheden kunnen worden onderscheiden die trainbaar zijn. We oefenen vier weken lang een manier om het te doen. De 4 reeds bestaande videobanden van solliciteren zijn ingekort en omgezet naar 1 DVD.

Het voordeel is dat de trainers eens met frisse, andere ogen naar een leerling kijken en zo het beeld mee kunnen kleuren. Indien er twee studenten per computer werken, moet het aansluiten van twee koptelefoons op die pc geregeld worden. Act-it-Out is een bordspel, gericht op het oefenen van sociale vaardigheden. De kinderen beoordelen de afwisselende werkvormen positief. Op deze manier is deze cursus veel toegankelijker geworden voor u als trainer. Zorg voor een goede administratie van het gefilmde materiaal. Ook hebben we nu materiaal voor agressie regulering ontwikkeld op basis van de Goldstein methode.

Natuurlijk zijn er ook docenten die de vaardigheden hebben om deze cursussen te geven en zijn er scholen die hiervoor taakuren geven. Verschillende ervaringen en gebeurtenissen die we op onze levensweg tegenkomen, kunnen ervoor zorgen dat we deze vaardigheden niet voldoende hebben kunnen ontwikkelen, zodat we vastraken in situaties waarin we liever niet belanden. Is er voldoende bandbreedte voor het vertonen van het videomateriaal? Ga na hoeveel studenten het materiaal tegelijk moeten kunnen bekijken. Ga daar zelf naast zitten en kies zelf de geschikte fragmenten en volgorde om te bewaken dat de fragmenten aansluiten bij de doelen. Sommige scènes zullen bijvoorbeeld meerdere keren gefilmd worden. Bekijk het ruwe materiaal video materiaal en kies geschikte fragmenten.

Advertenties