Neurofeedback

Uit de schoolkrant

Neurofeedback training werkt zeer goed en snel bij kinderen.

Neurofeedback Adhdtest Ouders moeten uiteindelijk beslissen of hun ADHD-kind medicijnen zal innemen. De stoornis manifesteert zich in principe vroeg in het leven. Neurofeedback training werkt zeer goed en snel bij kinderen.

Medicatie met methylfenidaat Ritalin of de effectievere Concerta is de meest gebruikte behandeling voor ADHD'ers en heeft direct invloed op hun gedrag. Na afloop van de cursus beschikken de deelnemers over ruim voldoende informatie voor indicatiestelling bij de diverse patiŽntengroepen. Algemeen houdt men rekening met een erfelijke overdracht. Bij Balans-Training wordt u deskundig en zorgvuldig door een psycholoog begeleid. Wel wordt ook ruim aandacht geschonken aan de daarmee gepaard gaande emoties.

Dopamine zou hersenstructuren activeren die verantwoordelijk zijn voor beloning of versterking van sociaal geaccepteerd gedrag, en die de lichamelijke activiteit reguleren. Tussen de middag zullen broodjes worden geserveerd. Leer het kind aan om eerst te stoppen, dan te denken en tenslotte te handelen. Noradrenaline werkt diffuser in de hersenen en zou het gevoel van Ďarousalí, het vermogen selectief aandacht te schenken en het gevoel van oriŽntatie reguleren.

Advertenties