Kinderen

Uit de schoolkrant

Sommige kinderen zijn in de ogen van hun ouders erg druk.

Drukke Kinderentest Ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Viva. Maar een ander leerkracht besteed liever aandacht aan " bewust worden van gedragingen " doormiddel van een belonings systeem. Ook onveiligheid en angst kunnen invloed hebben op het ontstaan van druk gedrag, evenals de manier van opvoeden. De meeste aandacht gaat vaak naar het lastige gedrag, waardoor dit gedrag veelal versterkt wordt. Het is daarbij heel belangrijk om uw kind telkens weer aan te moedigen als het zich aan de regels houdt.

Een ADHD`er heeft meer baat bij stilstaan van zijn handelingen en confrontaties van zijn handelingen. Mijn vriend helpen maar ook tijd voor mezelf houden. Zorg daarom voor manieren om jezelf weer op te laden. Vooral in het begin zal uw kind protesteren tegen een nieuwe aanpak en nieuwe regels. Word dan niet boos, maar help hen bij het vinden van oplossingen. Bovendien lijkt het of ze niet beseffen wat je zegt of doet.

Als een kind eenmaal weet wat het moet doen als het zich opgejaagd voelt, dan heeft het daar een leven lang plezier van. Zorg ervoor dat je kind een vriendschap kan ontwikkelen. Justine Pardoen is hoofdredacteur van Ouders Online. Maar soms gaat men het zielig vinden om zo'n kind, als dat nodig is, te corrigeren, of roept dit schuldgevoelens op. Houd er ook rekening mee dat de beste straf er eentje is die het kind zichzelf ook zou geven. Wees blij met wat er goed gaat en stel regelmatig je verwachtingen bij.

Dit heeft niets met de verhuizing te maken, het zit er gewoon in, hij is altijd al onrustig geweest. Een kind wil weten dat hij ertoe doet voor zijn omgeving, vooral zijn ouders. Maak eventueel een lijstje met de belangrijkste huisregels en afspraken. Ik kan het weten want mijn zoon en ik hebben allebei ADHD. Ze kunnen hun druk gedrag meestal zelf niet onder controle krijgen, hoe goed ze ook hun best doen. Aan het einde van de dag zijn beiden doodmoe en vallen bijna over hun eigen benen.

Ook medicijngebruik kan invloed hebben op druk gedrag. Gecenin sabaha en yakin ani, karanligin en koyu oldugu andir. Leeftijdsgenootjes ontlopen het kind, worden kwaad of lachen het uit. Het kind zal snel wegdromen en wil steeds iets anders. En ja, dat is best spannend, die eerste paar keer, maar het went. Zonder stevig houvast is hun wereld een grote chaos. Ik hben het helemaal met je eens, dat het meestal de ouders zijn die hun vooroordeel al klaar hebben. Bij het vertellen van een verhaal kan het kind van de hak op de tak springen.

Advertenties