Griepgevallen

Uit de schoolkrant

Surveillance Scheme Eiss, de griepgevallen in Europa.

Grieptest Een koortsaanval en problemen aan de luchtwegen kunnen wijzen op griep. Niet alleen kwetsbare mensen zijn echter gebaat met een vaccinatie. De Grote Griepmeting loopt tot 1 april van volgend jaar. Schematische voorstellingen van alle systemen in het lichaam.

Het griepvaccin zet de productie van antilichamen in gang die het griepvirus zullen bestrijden. Vooral bejaarden en chronisch zieken lopen hierdoor risico’s. De onderdelen voeding en veiligheid maken ongeveer de helft van de info uit, maar ook opvoeding, verzorging en kinderopvang komen uitgebreid aan bod. Maar een volledig herstel kan één tot twee weken duren. De koorts en pijn verdwijnen meestal na drie tot vijf dagen.

Met dank aan Intervet voor het verlenen van de domeinnaam Influenza. Het type van vaccin, de lengte van de naald en de gebruikte spuit kunnen bij de tolerantie van het vaccin een rol spelen. Veel gestelde vragen over zwangerschap en bevalling en over voeding van de baby. In alle gevallen blijft preventie via vaccinatie de beste oplossing.

Advertenties