Groepservaringen.

Uit de schoolkrant

Thema-onderwijs en projecten scheppen andere mogelijkheden tot groepservaringen.

Montessori Onderwijstest Ze zijn bij de Nederlandse Montessori Vereniging te verkrijgen. Deze zijn soms ook heterogeen naar belangstelling, aanleg en leeftijd. Ze reist veel door Europa om haar ideeŽn te verspreiden. Maar de leidster of leider maakt ook zelf veel materiaal. Er is veel afwisseling in werkvorm en in de groepering van leerlingen. Vereniging wordt de kwaliteit van de scholen bewaakt.

Van tijd tot tijd echter geeft de leerkracht een groepinstructie. Ontwikkeling van jonge mensen is een weg naar zelfstandigheid. Zij bedacht richtlijnen op basis van haar eigen ervaringen als leerkracht in de plaats Dalton. Docenten stimuleren onderlinge hulp en samenwerking. Helfrichlaan in afwachting van de nieuwbouw op de Punt. De leerlingen werken in hun eigen tempo de leerstof van de basisschool door.

Dit is typisch een periode voor de ontwikkeling van het sociale functioneren. In de stamgroep volgen zij elk een eigen lesprogramma. Met de kralenstaafjes vinden ze dat 2+5 evenveel is als 5+2. De wijze waarop mensen leertaken aanpakken verschilt van persoon tot persoon.

Advertenties