Toeristische

Uit de schoolkrant

Uiteraard worden tijdens de opleiding de evoluties op de toeristische markt bestudeerd, want eenmaal afgestudeerd zal je je hieraan moeten aanpassen.

Toeristische Opleidingtest Zelf ontwikkelde Toerisme Vlaanderen een opleiding specifiek voor bedrijfsgidsen. Vanaf het 2de jaar kan je Spaans of Italiaans als vijfde taal volgen. Sommige opleidingen zijn gelijklopend over de provinciegrenzen heen, terwijl vorming die streekkennis vereist voornamelijk door de provincies zelf wordt georganiseerd. Voor werknemers uit deze sector is bijblijven de boodschap. Dankzij deze 3 jaar durende opleiding ben ik uiteindelijk terechtgekomen op mijn stageplaats VTB-Reizen Hasselt, het huidige Tui TravelCenter Hasselt. Nieuwe projecten en initiatieven volgen elkaar in razendsnel tempo op en steeds meer mensen vinden de weg naar Vlaanderen om te wandelen of te fietsen, om lekker te eten of deel te nemen aan een evenement.

De toeristische sector is steeds in beweging en daardoor sterk onderhevig aan trends en veranderingen. Ik ben nieuwsgierig van aard en heb een brede interesse. Je bent goed in je vak en ziet een loopbaan in het onderwijs wel zitten? Dan kan de lerarenopleiding ingericht in de vestiging Sint-Godelieve in Antwerpen je in vrij korte tijd een getuigschrift pedagogische bekwaamheid GPB opleveren. Zowel beginners als gevorderden kunnen hier terecht. Dit kan onder meer door het volgen van vorming die inspeelt op de wijzigingen in het toeristische landschap. Vandaar het pakket van 4 verplichte talen Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Advertenties