ECDL-testcentrum

Uit de schoolkrant

Voor je begint aan de examens, koop je bij het ECDL-testcentrum een Modulekaart.

Examens Ecdltest De ECDL-opleiding leent zich uitstekend om individueel te leren, maar onze ervaring is dat de meeste cursisten daarnaast behoefte hebben aan klassikale lessen. De cursusavonden vinden over het algemeen plaats op donderdagavonden van 18. Als u zich direct aanmeldt voor alle 7 examens wordt de modulekaart niet in rekening gebracht. Aan bod komen onder andere computers in het dagelijks leven en de basisbegrippen van het computergebruik. Met dit programma maakt u brieven, verslagen, documenten, enz. Als u alle eindtermen beheerst, kunt u examen doen. Volgt u geen cursus bij ons dan betaalt u 35 euro voor de modulekaart.

Het is dus logisch dat deze hulpmiddelen veel worden ingezet in het bedrijfsleven en bij het lesgeven. Maar met een computer heb je veel meer mogelijkheden. Je gaat vaardig om met de computer en de meest voorkomende toepassingen. Bij Studieplan bepaal je helemaal zelf hoeveel tijd je aan je cursus besteedt. Dat doen we door met u te bespreken wat de zwakke onderdelen waren en door het meegeven van tips en extra oefenmateriaal. Mocht je ondersteuning nodig hebben tijdens je cursus, dan kun je daarvoor terecht in ons Open Leercentrum. Een voorbeeld van deze e-learningomgeving vind je op citonline.

Heel veel functies vragen tegenwoordig vaardigheid in het gebruik van de computer. Voor iedere module moet u een aantal eindtermen beheersen. Van eenvoudige zaken tot meer geavanceerde functies. Het is mogelijk een aantal modules direct na elkaar af te leggen. Dit besturingssysteem is de eerste stap bij gebruik van de meeste computers. Een boeiende presentatie wordt hiermee snel gerealiseerd.

Een spreadsheet is te vergelijken met een rekenmachine. Dit centrum is meerdere malen per week open en je kunt hier vragen stellen aan de aanwezige docent. Deze module wijst je de weg op kleine netwerken, maar ook op de internationale elektronische snelweg. In deze module leer je precies wat je moet weten voor je met de praktijk kunt beginnen. Als u cursus bij ons heeft gevolgd, worden er voor de modulekaart geen extra kosten in rekening gebracht. Je moet dan modules 1, 2, 3 en 7 hebben of modules 2, 3, 4 en 7. Als je alle 7 stempels hebt, ontvang je het Europees computerrijbewijs.

Advertenties