Scriptieproblemen,

Uit de schoolkrant

Wardenaar, Scriptieproblemen, Wolters-Noordhoff, 1977.

Scriptie Schrijventest Wacht nooit op inspiratie, maar begin gewoon te schrijven. Zie ook de beschrijving onder mondeling communiceren. Beschrijft strategie voor het schrijven van verschillende soorten teksten. Dit boek is vooral geschikt om antwoord te krijgen op vragen over spelling, zinsbouw, interpunctie etc.

Ten eerste is het belangrijk je te realiseren dat schrijven, voor een deel althans, een creatief proces is. Voor veel mensen is het moeilijker gedachten overzichtelijk op papier te krijgen dan ze uit te spreken. Daarnaast pleit Oosterbaan voor leesbare scripties en geeft hij aanwijzingen voor begrijpelijk en boeiend formuleren. Houd voor elke fase enige speling in je tijdsindeling, zodat je kunt uitlopen. Houd bij het schrijven echter wel de vragstellingen in de gaten.

Voor de scriptie staat een bepaalde hoeveelheid tijd gepland in de studie. Dat is een riskante strategie die tot grote spanningen kan leiden. Technische informatie voor het schrijven in de Nederlandse taal. Soms is het maar het beste het er een tijdje niet over te hebben. Hiervoor is al uitgelegd dat schrijven een proces is met verschillende stappen.

Advertenties