Bedrijfsgidsen.

Uit de schoolkrant

Zelf ontwikkelde Toerisme Vlaanderen een opleiding specifiek voor bedrijfsgidsen.

Opleiding Toerismetest Deze dienst fungeert als woordvoerder van de organisatie en is ondermeer verantwoordelijk voor het Informatieblad naar de sector toe, en voor het Jaarverslag van Toerisme Vlaanderen. We baseren onze cursus vandaag op aanvallende principes op "snelheid". Reizigers, toeristische overheden, de toeristische industrie en docenten en studenten uit het toerismeonderwijs kunnen bij Toerisme Vlaanderen terecht voor informatie op het vlak van duurzaam toerisme. Wetenschappen, Geel Huis, Kasteelpark Arenberg 11, 3001 Heverlee, tel.

Dankzij deze 3 jaar durende opleiding ben ik uiteindelijk terechtgekomen op mijn stageplaats VTB-Reizen Hasselt, het huidige Tui TravelCenter Hasselt. Snelheid van uitvoering is de attractieve pool voor zowel de toeschouwers als de beoefenaars. Uiteraard worden tijdens de opleiding de evoluties op de toeristische markt bestudeerd, want eenmaal afgestudeerd zal je je hieraan moeten aanpassen. Vandaar het pakket van 4 verplichte talen Nederlands, Frans, Engels en Duits. Zo kan je in het tweede jaar kiezen voor Uitgaand toerisme of Receptief toerisme en recreatie.

Vanaf het 2de jaar kan je Spaans of Italiaans als vijfde taal volgen. Ik ben nieuwsgierig van aard en heb een brede interesse. Ook vormingscursussen voor het baliepersoneel van toeristische informatiekantoren worden regelmatig ingericht.

Advertenties